Goede doel

Jochemstichting
Een poes met een verbrijzelde poot staat op de behandeltafel. Zijn ogen kijken ons aan, de pupillen vergroot als gevolg van pijn en angst. Hij spint zachtjes. Hij is zojuist door een dierenvriend op straat gevonden, geen chip… geen eigenaar bekend. Een vriendelijke huiskat plast in huis. Een onhoudbare situatie voor de eigenaar. Er is helaas geen geld voor verder onderzoek. We kriebelen de poes zachtjes op haar hoofdje, zij spint van genot…. maar het baasje heeft besloten dat de poes moet inslapen De winter komt eraan. Het is nu al bitterkoud buiten en een verzorger van een groep verwilderde katten maakt zich zorgen… De katten worden bedreigd door omwonenden, zouden voor overlast zorgen en moeten daar weg.. “Liefst afschieten”, volgens een buurtbewoner. Bovenstaande verhalen zijn uit het leven gegrepen, eigenlijk bijna dagelijkse kost in een dierenartsenpraktijk. Dit zijn de dilemma’s waar een dierenarts mee te maken heeft. Onze praktijk stond voor de keuze: het pad van de minste weerstand kiezen of zich inzetten voor het dier dat geen stem heeft.

Wij kozen voor het laatste en zo is eerst het Jochemfonds in het leven geroepen. Vanwege onze verdergaande plannen is het fonds opgegaan in de Jochemstichting.

Doel van de Jochemstichting
Z
oveel mogelijk katten te steriliseren en castreren om te voorkomen dat de populatie zich verder uitbreidt en overlast gaat veroorzaken. Hiervoor zullen programma’s in binnen- en buitenland worden opgezet. (zwerf-)katten die behandeld kunnen worden, weer een kans te geven volgens de “no kill policy”. Dit wil zeggen: dieren niet onnodig euthanaseren, omdat zij niet voldoen aan de eisen van onze samenleving.

Wie vormen de Jochemstichting?
De Jochemstichting werd officieel opgericht in juli 2011 en wordt gerund door een bestuur van vier leden. Er is continue medische begeleiding. Voor vragen zijn wij altijd te bereiken (zie Contactpagina). De dieren die iets langer bij ons moeten verblijven, kunnen rekenen op een enthousiaste groep dierverzorgers en para-veterinairen. Zij worden ondersteund door een geweldig team dat de dieren liefde en aandacht geeft.

Steun
De stichting verwerft zijn inkomsten uitsluitend uit donaties. Een sterilisatieproject is duur. Om meer projecten te kunnen uitvoeren, en zo de aanwas van ongewenste katten en kittens te stoppen, hebben wij uw donatie hard nodig op onze ING-bankrekening 43.08.292 ten name van Jochemstichting te Nieuw-Amsterdam.

Katten in nood
Als u één of meerdere katten op het oog hebt, die dringend hulp nodig hebben, kunt u ons mailen of bellen (zie Contactpagina). Wij beoordelen graag of wij iets voor deze katten kunnen betekenen.

www.jochemstichting.nl